24 Ağustos 2022

Değerli Öğrencilerimiz,

 

7417 Sayılı Kanun İle 2547 Sayılı Kanuna Eklenen Geçiçi Madde 83 Uygulama İlkeleri Kapsamında af başvuru ile ilgili detaylı bilgilendirme başvuru linki aşağıda sunulu olup, başvuru ve süreç için lütfen metnin tamamını okuyunuz. Telefon iletişiminin yoğun olması nedeniyle, başvuru ile ilgili sorularınızı “adınız soyadınız, başvuru yapacağınız  program adını “ yazarak  sgbe@kku.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

 

 

A.    BAŞVURU ve KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

 

7417 Sayılı Kanun İle 2547 Sayılı Kanuna Eklenen Geçiçi Madde 83 Uygulama İlkeleri Kapsamında; 05 Temmuz 2022 tarihinden önce kaydı silinen lisansüstü eğitim öğrencileri, 07/11/2022 saat 17.30’a kadar Enstitümüze istenen belgeler ile birlikte çevrim içi olarak başvuru yapacaklardır.

Belirtilen süre içerisinde;

a)      Sağlık nedenleri ile başvuramayanlar, buna ilişkin heyet raporunu 05/12/2022 tarihi mesai bitimine kadar ibraz etmeleri halinde,

b)      Mücbir sebeplerle başvuramayanlar, mücbir sebebin ortadan kalktığı tarihten itibaren bir ay içinde kanıtlayıcı belge ile birlikte başvurmaları halinde,

c)      Askerlik görevini yapmakta olanlar, terhislerini takip eden 2 ay içinde başvurmaları halinde,

 

kesin kayıt yaptırabileceklerdir.

     Başvuru kontrolü sonrası mail adreslerine başvurunun kabul edilip edilmediğine dair bilgilendirme gönderilecektir. İstenen belgeleri eksik/hatalı yükleyen öğrencilerin başvurular reddedilecek olup eksikliklerin tamamlanıp tekrar başvurulması halinde tekrar değerlendirmeye alınacaktır.

     Kabul edilen başvuruların başka bir işleme gerek kalmaksızın öğrencilik kesin kayıt işlemi yapılacak ve başvuruda belirtilen mail adresine bilgilendirme yapılacaktır.

 

Halen tezsiz yüksek lisans hariç lisansüstü bir programa kayıtlı öğrencilerin Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği hükümleri uyarınca sadece bir lisansüstü programa kayıtlı olabileceği dikkate alınarak, bu durumdaki öğrencilerin halen devam ettikleri tezsiz yüksek lisans hariç lisansüstü programdaki kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir. Aksi halde kesin kayıt işlemi yapılmayacaktır.

 

 

B.     BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

·           Başvuru Formu, (İndirmek için Tıklayınız)

·           Askerlik Durum Belgesi, (e-devletten alınabilir.)

·           Adli Sicil Belgesi, (Son 15 gün içerisinde alınmış)

·           Yabancı Dil Sınav Puan Belgesi, (Sadece doktora öğrencileri, ilk kayıtları esnasında geçerli olan belgesini ekleyecektir.)

·           07/11/2022 tarihinden sonra başvuru yapan adaylar için mazeretini kanıtlayıcı belge,

 

C.    ÖĞRENİM ve İNTİBAK İŞLEMLERİ

     Bu kanun kapsamında kayıt yapan öğrencilere;

·         Doktora programları için; 12 dönem

·         Tezli Yüksek Lisans öğrencileri için ; 6 dönem

·         Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri için ; 3 dönem

süre verilecek olup, yürürlükte olan Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Yönergesine tabi olacaktır.

 

Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği için tıklayınız.

Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönergesi için tıklayınız.

 

     Başvurusu kabul edilen öğrencilerin daha önce almış ve başarılı oldukları derslerin İntibak işlemleri,  ilgili Ana Bilim Dalı Başkanlığınca değerlendirilecektir. Değerlendirme sonrası öğrenci otomasyon sistemine işlenecek ve ders kayıt işlemleri hakkında bilgilendirme  başvurularda belirtilen mail adresine gönderilecektir.

 

     23 Eylül 2022 tarihine kadar başvuru yapan öğrenciler, 2022-2023 eğitim öğretim yılı güz dönemi için kesin kayıt işlemi yapılacak olup aynı dönem içinde öğrenimlerine başlayacaktır.

     23 Eylül 2022 tarihinden sonra başvuru yapacak öğrencilerin kayıt işlemi 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine yapılacak ve bahar dönemi itibari ile öğrenci sayılacaktır.

 

     Kapatılan veya öğrenci alımı durdurulan lisansüstü programlar öğrenci başvuruları Üniversitemiz Senato’sunca değerlendirilerek, eşdeğer programlara aktarılacaktır. Bu pozisyonda olan öğrencilere ayrıca bilgilendirme gönderilecektir.

 

     Af öncesi ilk kayıtlarında yabancı dil puanı olmadan doktora programına kayıt olan öğrenciler en geç 5. döneme kadar geçerli bir dil puan belgesini* Enstitüye ibraz etmek zorundadır.

*  Son 5 ( beş) yıl içerinde; anadilleri dışında YÖK tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından en az 55 (ellibeş) puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puanlar geçerli olacaktır.

 

D.     HARÇ VE ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İŞLEMLERİ

        Harç ve öğrenim ücretleri, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararında yer alan hükümlere göre belirlenecek ve af kapsamında kayıt olan öğrencilerin daha önceki geçirmiş olunan süreler dikkate alınarak, daha önce normal öğrenim sürelerini tamamlamış olan öğrenciler harç yükümlüsü olacaktır.

        Örn; 3. döneminde kaydı silinen tezli yüksek lisans öğrencisi, normal öğrenim süre 4 yarıyıl olması nedeniyle kayıt olduğu ilk dönem harç ücreti yatırmayacak ancak bir sonraki dönemden itibaren  harç yükümlüsü olacaktır.

        Tezsiz Yüksek Lisans ikinci öğretim öğrencileri güncel öğrenim ücretine tabi olacaktır. Üniversitemiz ile kurum/kuruluşlar arasında devam eden protokoller kapsamında öğrenci iken kaydı silinen ve başvuru yapan öğrenciler protokol kapsamında öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.

 

E.     YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ

        Lisansüstü programlardan ilişiği kesilen öğrencilerden ilişiğinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurarak öğrencilik hakkı kazananlar, 2022-2023 eğitim öğretim yılında kontenjana bakılmaksızın başvuru yapabileceklerdir. Yatay geçiş işlemleri, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nin 35. maddesine göre yürütülecektir. Bu kanun kapsamında yatay geçiş işlemlerine ilişkin koşullar ve istenecek belgeler Enstitü Müdürlükleri tarafından belirlenerek ayrıca ilan edilecektir.

 

F.     ASKERLİK İŞLEMLERİ

05 Temmuz 2022 tarihinden önce “Yoklama Kaçağı”, “Bakaya” ve “Sınıf ve Tertibat Bekliyor Yoklama Kaçağı ” durumunda olmayan ve yüksek lisans eğitiminde 32 yaşını, doktora eğitiminde 35 yaşını tamamlamamış olanların askerlikleri azami yaş sınırı dikkate alınarak ertelemeleri Enstitümüzce   herhangi bir işleme gerek kalmaksızın yapılacaktır.

Bitirdiği öğrenimin dengi veya daha alt seviyedeki programlara kayıt yaptıranların ertelemeleri yapılmayacaktır.

 

 

 

Başvuru usul esasları için tıklayınız.

 

Çevrim içi başvuru yapmak için tıklayınız.