Rektörümüz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerine Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci Kırıkkale Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri'ne katıldı.

Programa Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, il protokolü, dekanlarımız, personelimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri şehitlik ziyareti ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kırıkkale İl Müftüsü Mustafa Topal şehitlerimiz için dua etti.

Kırıkkale Şehitliği'nde şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua eden Rektörümüz, şehit yakınları ve gazilerimiz ile sohbet etti.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında vatandaşlarımızın Çanakkale Ruhu'yla ülkemizi savunduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan,'' Çanakkale Zaferi'nde olduğu gibi 15 Temmuz'da da aziz milletimiz bu topraklar üzerinde hain emelleri olanlara geçit vermemiştir. Asırlardır farklı saldırılara maruz kalan aziz vatanımız her saldırıdan daha da güçlenerek çıkmıştır. Bu çok ciddi saldırılara rağmen Ülkemizi ayakta tutan, milletimizin vatan sevgisi ve Türk Bayrağı'na olan aşkıdır.  15 Temmuz gecesi milletimiz, milli irade ve demokrasiyi her şeyin üzerinde tuttuğunu tüm dünyaya göstermiştir. Geçmişte toprağı vatan yapan, 15 Temmuz'da da vatan kalmasını sağlayan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.'' şeklinde konuştu.

Program, il protokolünün şehit mezarlarına karanfil bırakmasıyla programın ilk kısmı sona erdi.

Şehitlik ziyaretinin ardından program, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda Kırıkkale Valiliğinin düzenlemiş olduğu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri ile devam etti.

Üniversitemiz akademik ve idari personelinin yoğun katılımıyla coşkulu şekilde gerçekleşen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri, Mehteran Takımı Gösterisi ve 15 Temmuz Demokrasi Yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüşün ardından meydanda toplanan vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka sesleniş konuşmasını kurulan dev ekrandan dinledi.

"Birliktelik Sayesinde Hain Darbe Girişimi Bertaraf Edildi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından vatandaşlara seslenen Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyduğu minnettarlığı dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "One minute" ve "Dünya 5’ten büyüktür" sözleriyle mazlumların sesi olduğunu vurgulayan Makas, "15 Temmuz, böylesine bir idealin, böylesine bir güzelliğin, son kalemizin düşürülme projesidir. Elhamdülillah yüce Türk milleti, bir ve beraber olarak kenetlendi ve bu birliktelik sayesinde hain darbe girişimini bertaraf etti" dedi.

Gün boyu süren etkinlikler gece 00.13'de camilerden selaların okunmasıyla sona erdi.