Üniversitemiz, Evladı Fatihanın Topraklarında Yeni Anlaşmalara İmza Atıyor

Dünyanın farklı ülkelerinde proje bazlı ikili iş birlikleri yürüten Üniversitemiz, gönül coğrafyamızda yeni anlaşmalara imza atmaya devam ediyor. Uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Arnavutluk’a giden Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci ve Dış İlişkiler Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, Tiran Ziraat Üniversitesini ziyaret etti. Rektörümüz ve beraberindeki heyet karşılayan Tiran Ziraat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatbardh Salluku, Eğitimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ilir Capaj, Bilim ve Projelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erinka Lika, Kurumsal İletişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Romina Koto, Dış İlişkiler Sorumlusu Prof. Dr. Elvin Toromani ve Tiran Ziraat Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kosova Prizren ‘Ukshin Hoti’ Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Arif Murrja’nın katılımıyla ikili iş birliği görüşmesi toplantısı gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Fatbardh Sallaku, Rektörümüze ziyaretinden dolayı teşekkür ederek Tiran Ziraat Üniversitesi ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yalnızca Erasmus kaynaklı projeler de değil farklı uluslararası projelerde de birlikte yer almak istediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Fatbardh Sallaku, iki Üniversite arasında öğrenci ve personel değişimi, ortak sempozyum düzenlenmesi, ortak üniversitenin uluslararası diğer projelere dahil edilmesi, ortak program geliştirme gibi çalışmalar yapılabileceğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Fatbardh Sallaku’nun ardından, Dış İlişkiler Başkanımı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, şehrimiz, Üniversitemizin genel yapısı, araştırma projeleri ve iş birliği çalışmalarımız hakkında bilgi verdi. Arnavutluk’un Türkiye’nin kardeşi olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, iki üniversitenin tarihten gelen bağlarının, yalnızca mesafe olarak değil kültürel ve tarihsel yakınlığının bu iş birlikleriyle güçlenerek geleceğe taşınabileceğini vurguladı. İkili iş birliklerinin yalnızca kağıt üzerinde kalmaması için proje bazlı çalışmalara hız verilmesi gerektiğini vurguladı. Görüşme sonunda iki üniversite arasında İkili İş birliği Anlaşması imzalandı. İmza töreninin ardında Rektörümüz ve beraberindeki heyete Tiran Ziraat Üniversitesi kampüs turu gerçekleştirilerek, Üniversitenin fakülte ve laboratuvarları tanıtıldı. Bitki Koruma Araştırma Laboratuvarı; Covid19, Virüsler ve Antibiyotik Direnci “Erken Uyarı Sistemi” için Kontamine Su Analiz Laboratuvarı; Çevre Bilimsel Laboratuvarı; Ahşap Teknolojisi Laboratuvarı; Ahşap Endüstrisi Deneysel Didaktik Merkezi; Bulaşıcı Hastalıklar Laboratuvarı; Gıda Güvenliği ve Farmakoloji Laboratuvarı ziyaret edildi. Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci ve Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, Tiran Ziraat Üniversitesi’ndeki programın ardından Balkan Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen ‘Balkanların Avrupa Entegrasyonu: Balkanlarda Turizmin Canlandırılması’ başlıklı konferansa katıldı. Konferansta Rektörümüz, Balkan Üniversiteler Birliği kurucusu Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić, New York Tiran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Güneş ve Kosova Prizren ‘Ukhsin Hoti’ Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor Alishani ile görüşmelerde bulundu. Konferansın birinci günü sonunda Rektörümüz, Trakya Üniversitesi ve Tuzla Üniversitesi rektörleri ve beraberlerindeki heyetle birlikte Kanada Teknoloji Enstitüsü ve New York Tiran Üniversitesi ziyaret edildi ve ikili iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi. Kanada Teknoloji Enstitüsünde gerçekleşen ilk toplantıda Balkan Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “bölgeyi en iyi tanıyan ve Balkan Üniversiteler Birliğinin kuruluşundan bugüne tüm toplantılarında aktif yer alan dostumuz Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu’nu ziyaret etmekten çok memnunuz” dedi ve beraberindeki heyet tanıttı. Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić, burada olmaktan çok memnun olduklarını dile getirdi ve Tuzla Üniversitesi ve yaptıkları çalışmaları anlattı. Daha sonra söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Üniversitemiz ve uluslararası iş birliklerimiz hakkında bilgi verdi ve Arnavutluk ziyaretinin kurulan yeni iş birlikleriyle oldukça faydalı bir program olduğunu belirtti. Kanada Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, 2011 yılında kurulan genç bir Üniversite olmakla birlikte özellikle teknoloji alanında yazılım mühendisliğine ağırlık verdiklerini ve hızla gelişmekte olduklarını vurguladı. Rektör Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu ve Kanada Teknoloji Enstitüsü yöneticisi Ubejd Osmani ve Kalite Güvence Müdürü Bledar Komina, ziyaretleri dolayısıyla heyete teşekkürlerini dile getirdi ve hediye takdiminde bulundu. Heyet daha sonra 2002 yılında kurulun ve Türk Maarif Vakfının desteklediği New York Tiran Üniversitesini ziyaret etti. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić ve beraberlerindeki heyet ile birlikte Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lupi Sunar da katıldı. Toplantı da New York Tiran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Güneş ve Genel Sekreter Dr. Rıza Feridün Ilgün New York Tiran Üniversitesi hakkında bilgi verirken, Tiran üniversitelerinin mevcut durumu ve yeni yapılabilecek iş birliği çalışmaları ele alındı.