Genç Maliyeciler Dr. Mustafa Biçer ile Buluştu

Üniversitemiz Merkezi Dersliklerinde Genç Maliyeciler Topluluğu’nun ( GEMA) katkılarıyla, Üniversitemiz Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eda Yeşil’in moderatörlüğünde ‘’Türkiye’deki Güncel Gelişmeler Doğrultusunda Bütçe Hakkı ve Bütçe Yasama Süreci’’ konferansı düzenlendi. TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı, Müdür Yardımcısı ve Akademisyen Dr. Mustafa Biçer’in konuşmacı olduğu konferansa akademik personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eda Yeşil, ’’Değerli hocalarım ve sevgili öğrenciler hepiniz hoş geldiniz. Bugün konuşacağımız konular aslında derslerimizde gördüklerimiz. Bütçe hakkı konusunu çok önemsiyorum. Dr. Mustafa Biçer hocamız benim doktoradan sınıf arkadaşım. Mustafa bey deneyimleri ve tecrübeleriyle bizlere çok katkı sunacaktır. Mustafa Hocama ve sizlere katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı

TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı Müdür Yardımcısı ve Akademisyen Dr. Mustafa Biçer, ’’Öncelikle beni davet eden Prof. Dr. Eda Yeşil hocamıza çok teşekkür ederim. Değerli hocalarım ve sevgili öğrenciler sizlere de katılımınızdan dolayı teşekkür ederim. Organizasyon işi çok önemlidir. Geleceğin dünyasında organizasyon yapabilmek çok değerli olacaktır. Organizasyonlarından dolayı Genç Maliyeciler Topluluğu’nu (GEMA) tebrik ederim. İlk demokrasi deneyimlerine baktığımız zaman demokrasi ikiye ayrılır. Birincisi doğrudan demokrasi, ikincisi de bugün kullandığımız temsili demokrasi vardır. İlk uygulamalarına baktığımızda eski Yunan’da doğrudan demokrasiden bahseder. Bizler doğrudan demokrasinin bozulmuş halini yaşıyoruz. Winston Churchill doğrudan demokrasi için ‘Bugüne kadar denenmiş yönetimler arasında maalesef en iyisidir’ demiştir. Doğrudan demokrasinin sorunlarının çözümü temsili demokrasidir.’’ İfadelerini kullandı. 

Bütçe hakkının gelişimi, bütçe hakkının temsili demokrasideki anlamı, Türkiye'de kanun yapma süreci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde kamu politikalarının uygulamaya girme süreci, Türkiye'de bütçe sürecinin yasal çerçevesi, bütçe süreci, plan ve bütçe komisyon aşaması, bütçe kanunun özellikleri, parlamentoya sunulan rapor ve dokümanlar konularında öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Program, TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı Müdür Yardımcısı ve Akademisyen Dr. Mustafa Biçer’in Maliye Bölümü öğrencilerimizin sorularını cevaplamasıyla devam etti. Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eda Yeşil’in konuğumuz Dr. Mustafa Biçer’e günün anısına hediye vermesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.