Tıp Fakültemizden Anne ve Anne Adaylarına Yönelik Bilgilendirme Etkinliği

  1-7 Ekim Ulusal Emzirme Haftası nedeniyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından anne ve anne adaylarına yönelik bilgilendirme etkinliği yapılıyor.

  “İyi beslenmek her çocuğun hakkıdır!” ilkesinden yola çıkarak düzenlenen etkinlikte özellikle yeni bebeği olan anneler ve anne adayları için bir hafta süreyle hastanemizde bulunan Anne Sütü Eğitim ve Emzirme Destek Ünitesi’nde eğitim ve sohbet standı açıldı. Bebeklerimizin hayata en iyi şekilde başlamalarına katkıda bulunmayı amaçlayan etkinlikte doktor ve hemşirelerimiz tarafından iyi beslenmenin ilk basamağının “anne sütü” olduğu annelere ve diğer bebek bakan aile üyelerine anlatıldı.

  Etkinlik hakkında bilgi veren Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fulya Gülerman, “Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Anne Sütü Eğitim ve Emzirme Destek Ünitesi olarak, anneler ve bebekleri için; başarılı bir emzirmenin önemini anlatmak, annelerin doğru teknikle ve yeterli sürede bebeklerini emzirmesini sağlamak, sütü kesilmiş annenin sütünün tekrar gelmesine yardımcı olmak, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri doğrultusunda ilk 6 ay sadece anne sütü, 2 yaş ve ötesine kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber emzirmeyi sürdürme oranlarını arttırmak amacıyla bilgilendirme faaliyetleri yapıyoruz. Yaşına uygun büyüme ve gelişme, sürdürülebilir bir çevre için emen ve emzirilen, anne sütü alan bebeklerin sayısının artması geleceğin büyükleri çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimleri için büyük önem arz ediyor. Kırıkkaleli anneler ve bebeklerine ne kadar yardımcı olabilirsek o kadar mutlu ve gelecek nesillere faydalı olacağımızı düşünüyoruz” dedi.