Erişilebilir Birimlerimizin Sayısı Artmaya Devam Ediyor

   Eğitimde, mekanda ve sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik seviyesini günden güne artıran Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu tarafından Engelsiz Üniversite Bayrakları ile ödüllendirildi.

  YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri 2023 kapsamında mekanda erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Sağlık Bilimleri ve Veteriner Fakültelerimiz ile Fen Bilimleri Enstitümüz Turuncu Bayrak almaya hak kazanırken;  Eğitim Fakültemiz, eğitimde erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Yeşil Bayrak almaya hak kazandı. Kırıkkale Meslek Yüksekokulumuz da sosyo-kültürel faaliyetlerde erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerle Mavi Bayrak adayı olma başarısı gösterdi. YÖK tarafından gönderilen bayrak ve sertifikalar, senato toplantısında düzenlenen törenle Rektörümüz Prof.  Dr. Ersan Aslan tarafından akademik birim temsilcilerine verildi. 

  Üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme yapma sorumluluğunun yanı sıra toplumun her kesimini dikkate alarak toplumsal ihtiyaçlara cevap verme sorumluluğu da olduğunu belirten Rektörümüz, “Engelli vatandaşlarımızın kolayca eğitim-öğretim faaliyetlerine katılmaları, kampüsümüzde ve kampüsümüzdeki binalarda rahatça hareket edebilmeleri, akademik anlamda olduğu kadar sosyal anlamda da imkanlara herkesle eşit seviyede ulaşabilmeleri, ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. Bugüne kadar eğitimde erişim, mekanda erişim ve sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik konularında YÖK’e yaptığımız başvurular sonucu  Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Delice Meslek Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Kırıkkale Meslek Yüksekokulu, Kütüphane Binası ve Merkezi Derslikler Birimimiz, Turuncu Bayrak (Mekanda Erişim) almaya hak kazandı. Eğitim Fakültemiz ise hem Turuncu Bayrak hem de Mavi Bayrak (Sosyokültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik) almaya hak kazandı. Bugün de engelsiz kampüs çalışmalarımızı daha iyi bir seviyeye taşımanın, mevcut başarılarımıza yenilerini eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık Bilimleri, Veteriner ve Eğitim Fakültelerimiz ile Kırıkkale Meslek Yüksekokulumuzu tebrik ediyorum” dedi.

  2018 yılında verilmeye başlanan Engelsiz Üniversite Ödülleri ile Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık oluşturmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amaçlanıyor.

  Engelli bireylerin eğitime tam, etkin ve eşit katılımını amaçlayan YÖK bu konuda başarılı çalışmalara imza atan üniversiteleri üç ayrı kategoride  "Engelsiz Üniversite Bayrakları" ile ödüllendiriyor. YÖK tarafından üniversitelerde yapılan değerlendirmeler sonucunda 'Mekanda Erişilebilirlik' sağlayanlara turuncu, 'Eğitimde Erişilebilirlik' sağlayanlara yeşil, 'Sosyokültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik' sağlayanlara ise mavi bayrak veriliyor. Değerlendirme kriterlerine göre en az 75 puan alan üniversiteler bayrak almaya hak kazanırken 50 ile 75 puan arasında kalan üniversiteler bayrak adayı olarak açıklanıyor.